Speed issue/minimum specs

classic Classic list List threaded Threaded
8 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Speed issue/minimum specs

tletourneau
Hi,

First let me say that this looks great! I've been having speed issues on my Xbox starting Record TV HD (30+ seconds) and when trying to stop a current recording to go back to the interface. I'm running a headless Windows 7 Home Premium box on a dual core Ivy Bridge 2.9Ghz Pentium with 4GB RAM. I'm running DVRMSToolbox with comskip. I see some CPU spikes but nothing over 60% and the memory usage is about 50%.

When using the native interface the delays are much lower. My OS and recording drives are separate.

Am I doing something wrong?

Thank you,

Tom
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Speed issue/minimum specs

MJT Software
Administrator

I have a couple of questions first....

1. Have you tested to see if there is a difference in speed between the different theme options?
2. Have you used Media Browser or other similar addin that is heavy on artwork? If so was it similar or different performance? You might want to take a look at this thread from the Media Browser forum: http://community.mediabrowser.tv/permalinks/3606/xbox-360-horribly-laggy-as-an-extender

Thanks
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Speed issue/minimum specs

Manny1967
Just wanted to add from my experience....

If you are running Media Browser and RecordTVHD, Media Browser will slow down the whole process.  Remove Media Browser and ensure your Xbox 360 Extenders, don't load up any add-ins.  This is done, via the Extra's options.  The only add-in you should be running is RecordTVHD on the extenders.

I'm experiencing a 10-25 second load time with the Movie strip, but this can be improved if you use the Window Media Center Theme, which doesn't load the backdrop images while loading the thumbnail images of the movies.  The TV strip is much quicker than the Movie strip.

Hope this helps.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Speed issue/minimum specs

tletourneau
In reply to this post by tletourneau
Thanks for the replies!

I do not run Media Browser, the only addins I have are DVRMSToolbox with comskip (the version that works on .wtv files) and My Channel Logos XL. I did not try any other themes but I will and I will report back.

Tom
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Speed issue/minimum specs

Manny1967
Remember, it's not what is running on your HTPC as add-ins.
IE. Channel Logos runs on the HTPC not on your Xbox...same as DVRMST


It's what is running on the Xbox 360 as add-in...you don't need nothing else expect RecordTVHD.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Speed issue/minimum specs

tletourneau
I see, I do not run any add-ins on the Xbox's that I know about.

Now that I'm looking at the system it looks like I am using Media Center Like - 1 Row. I notice when I go into a series it is still displaying a full screen background, can that be disabled and would it speed it up?

Thanks,

Tom
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Speed issue/minimum specs

MJT Software
Administrator
If you want you can turn of backdrops all together by going into the Recorded TV HD Settings program outside of Media Center and uncheck the "Download and Use Backdrops" option (after stopping the service)
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Speed issue/minimum specs

tletourneau
Great, I'll give that a try and see how it goes.
Would this cause any issues with using the original recorded tv? I tried it last night for a speed comparison and got audio and a blank screen. Just curious.

Thanks again for all of the help!

Tom